Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 maart 2019

Zijn Katwijk en de regio klaar voor Brexit, het duurzaamheidsakkoord en innovatie?

Ter voorbereiding op de provinciale en Europese verkiezingen gaat D66 Katwijk op zoek naar de kracht van verbinding. We voelen het misschien niet altijd zo maar de ondernemende regio waarin we wonen is op allerlei manieren verbonden met omliggende gemeenten, de provincie en Europa. Samen met kandidaten voor de provinciale verkiezingen en lokale ondernemers praat D66 Katwijk op woensdag 6 maart over deze banden en over drie actuele thema’s. Zijn we als gemeente en regio klaar voor Brexit, voor het klimaatakkoord en is de weg vrij voor innovatie?

Fractievoorzitter van D66 Katwijk Ralf Boland wordt deze avond bijgestaan door een tweetal vaste tafelgasten. Kirsten Wilkeshuis is kandidaat Provinciale Staten D66 Zuid-Holland en daarnaast plaatsvervangend directeur netbeheer NL. Op dit moment is het klimaatakkoord daar haar belangrijkste klus. De tweede vaste gast is Samira Rafaela, Samira is kandidaat voor het Europees Parlement.

Samen met zijn tafelgasten gaat Ralf Boland in gesprek met voor Katwijk bepalende organisaties over thema’s die momenteel de agenda van veel ondernemingen bepalen: innovatie, Brexit en duurzaamheid.

Voor het thema innovatie schuiven Stefan Ellenbroek (Innovation Quarter), Werner Haan (Unmanned Valley) en Waldo von Faber (lijsttrekker Water Natuurlijk/ bestuurslid HH Rijnland) aan. Voor het thema Brexit worden Nicoline Schuitemaker (Schuitemaker Vis), Henk van Ginkel (Royal Flora Holland) en Stefan Ellenbroek aan tafel uitgenodigd. Voor het thema duurzaamheid wordt gesproken met Georgette Leltz (programmadirecteur Nationaal Park Hollandse Duinen bij Dunea), Nicoline Schuitemaker en Waldo von Faber.

Het programma vindt woensdag 6 maart plaats in het Dorpshuis te Valkenburg en is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Ontvangst vanaf 19.15 uur. Rond 21.30 wordt de avond afgesloten met gelegenheid tot napraten tijdens een borrel.